svētdiena, 2020. gada 30. augusts

Tā sanāca...

Pirms lidošanas uz Madeiru, kur notika Ibērijas Entomoloģijas kongress, internetā es pasūtīju viesnīcu - divvietīgu numuru, jo ar mani toreiz plānoja lidot arī doktorants Uldis. Tajās dienās Funčalas pilsētā notika vairāki lieli zinātniski forumi, tāpēc nebija lielas izvēles. Drīzāk- viss bija aizņemts, un mums kā kongresa dalībniekiem izdevās rezervēt viesnīcu, pateicoties savam dalībnieku kodam, tajā pašā viesnīcā, kur notika lielais pasākums. Ierodoties viesnīcā, iereģistrējāmies. Recepcijas darbiniece nebija sevišķi laipna un ik pa laikam kaut kā dīvaini skatījās uz mums.

Numuriņā ieraudzījām pirmo ne ļoti patīkamo pārsteigumu. Istabai pa vidu bija liela divguļamā gulta. Devāmies atpakaļ uz recepciju. Sākām skaidrot, ka mums bija pasūtīts numuriņš ar divām atsevišķām gultām. Recepcijas meitene pārbaudīja datorā un šoreiz jau laipnākā tonī pateica, ka nē. Mēs esot pasūtījuši numuriņu ar vienu kopīgu gultu. Es lūdzu viņu, lai mums samaina numuriņu pret tādu, kurā ir divas atsevišķas gultas. Diemžēl nevarēja. Jo viesnīca bija piepildīta pilnībā. Nu ko, cits nekas neatlika, kā gandrīz nedēļu ar savu doktorantu nakšņot vienā gultā un zem vienas segas... Izrādījās, ka, piesakot numuriņu, interneta viesnīcas reģistrācijas formā ķeksi es pats steigā ieliku nepareizajā vietā. Tā sanāca...

Kaut kā mēs pārcietām pirmo nakti. Šausmas sākās no rīta. Izgājuši no numuriņa, pa koridoru devāmies brokastīs. Apkalpojošā personāla skatieni bija tādi, it kā tūlīt visi, kas skatījās uz mūsu pusi, bija gatavi spļaut mums sejā. Katoļticīgā Portugāle! Arī mēs jutāmies šausmīgi. Galu galā mēs paši esam pārliecināti tradicionālo vērtību piekritēji un atbalstītāji un labi sapratām viesnīcas darbinieku nicinošos skatus. Pats vainīgs, ka daudz ko daru lielā steigā. To nedēļu mēs kaut kā pārcietām. Kompensēja skaistā Funčala un Madeiras daba. Tā bija laba mācība un atgadījums ierēkšanai par sevi, kad studentiem vai citiem stāstam interesantus atgadījumus no vaboļpētnieku dzīves.

Vaboļu ķeršana Funčalas viesnīcas parkā. Es ķeru, Uldis bildē :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru