trešdiena, 2020. gada 19. augusts

Saulrieti

Viens no maniem hobijiem ir saulrietu vērošana un bildēšana. Katru vakaru savs saulriets. Katru vakaru citādāks saulriets. Pie ezera, upes, dīķa, pļavā, purvā, labības laukā, tropu mežā, pie okeāna vai jūras... Katrs saulriets ir piedzīvojums. Braucot dabā, nav iespējams noprognozēt, kāds būs kārtējais saulriets, kādas krāsas un toņus daba būs sarūpējusi šajā reizē?

Saulriets ir dabas harmonijas augstākā izpausme. Saulrieta laikā dabā ir klusums. Dabas klusums ir dabas skaņu harmonija. Saulriets var būt kā sprāgstoša bumba bez sprādziena trokšņa vai kā pelēka pele ar pasteļu triepieniem mākoņu malās. 

Saulrietu var redzēt, ieraudzīt, sajust vai neredzēt. Pat, ja saulrietu neredz, tas ir! Neatkarīgi ne no kā. Saulriets ir vienmēr. Aiz horizonta līnijas, aiz kalnu grēdas vai virs lietus mākoņiem...  Saulriets ir. Katru dienu noteiktā laikā.

Saulrietu var vērot dažādi: vienatnē - dabas klusums, krāsu toņi un nostaļģija; divatā - mīlestība, sirdspukstu unisons un tālāk - Visums; kompānijā - kopīga klusēšana un dvēseles miers...

Saulrietu vajag skatīties! Saulriets sakārto domas un dvēseli.


Saulrietu bildējot. Pie Riču ezera


Saulrietu izbaudot. Riču ezers


Saulrietu izjūtot. Jersikas pļavas


Pie Riču ezera


Daugavā pie Lauriem


Daugavā pie Jersikas


Pie Riču ezera


Turpinājums. Pie Riču ezera


Riču ezers. Saule norietējusi


Līgo nakts saulriets Jersikas pļavās


Mājas pagalmā Dunavā


Atkal - pie Riču ezera


Pie jūras. Melnsila pludmalē


Daugavā pie Jersikas


Smilģīnas ezerā


Daugavā pie Līvāniem


Kviešu laukā pie Sventes


Daugavā pie Jersikas


Jersikas ezerā

























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru