pirmdiena, 2020. gada 29. jūnijs

Piārs palīdz

Interesanti gadījumi notiek ne tikai pētot vaboles dabā, bet arī risinot dažādus jautājumus saistībā ar politiķiem. Mums izdevās noķert vienu retu Agrilus ģints šaurspārnkrāšņvaboli. Tā izrādījās Latvijas faunai pilnīgi jauna suga. Tādas ziņas parasti patīk masu medijiem, un mēs nolēmām sagatavot nelielu preses relīzi un to izsūtīt ziņu aģentūrām un Latvijas medijiem. 

Tiešām, efekts bija! Ziņu nopublicēja vairāki Latvijas centrālie mediji. Par šo notikumu ieinteresējās arī Latvijas televīzija. Tā diezgan ikdienišķs notikums ieguva pietiekami lielu publicitāti, un Latvija kārtējo reizi varēja lasīt un skatīties TV ekrānos par Daugavpils Universitātes vaboļpētniekiem un viņu sasniegumiem.

Paralēli Latvijas Vides aizsardzības fondā izvērtēšanā bija divi mūsu sagatavoti projektu pieteikumi, kas absolūti nebija saistīti ar ziņu par atrasto Latvijai jauno sugu. Pēc kādas nedēļas kolēģi no Rīgas, kas bija piedalījušies fonda projektu vērtēšanas komisijas sēdē, man piezvanīja, lai iepriecinātu, ka mūsu iesniegtie projekti ir apstiprināti. Ooo, cik laba ziņa! - es nopriecājos, apjautādamies, kā tad gāja sēdē? Nu, Jums jau bija izcili, - noteica kolēģis, - Kad padome esot skatījusi Jūsu projektus, cēlās pats ministrs un teica, ka vakar televīzijā esot redzējis sižetu par Daugavpils Universitātes vaboļpētniekiem, ka šie prot labi strādāt un viņu projekti ir pietiekami kvalitatīvi, lai tos atbalstītu!

Redz, kā! Īstajā laikā izskanējusi ziņa var daudz palīdzēt, bet var arī negatīvi ietekmēt virkni svarīgu lēmumu. Tāpēc nekad nevajag baidīties par saviem sasniegumiem stāstīt citiem, tai skaitā medijiem! 



Piārs palīdz!

Stāsti par saviem atradumiem citiem! Neviens par to nezinās un nenovērtēs, ja Tu nestāstīsi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru